Publicerad den Lämna en kommentar

Att växa upp med djur

Jag själv har växt upp med djur, hästar fick jag fick tjata mig till och fick min första egna ponny när jag var 9år. Alea däremot var i stallet första gången när hon var fyra dagar och det är hennes vardag att vara med oss där.

Nu är vårat problem att hon rymmer ut ur stallet och går till hästarna vid hagarna. Inte riktigt barn storlek på mina hästar tyvärr! Haha. Idag fick vi bråka lite efter att ha lunchfodrat och hon ville vara kvar ute i snöblasket med hästarna. Min lilla hästtjej!

Har dock lovat mig själv och Jimmy att inte skaffa någon häst till A innan hon själv ber om det och visar intresse, men vi får se hur det går med det. Haha 😉

Själv sitter jag just nu i karantän och väntar på provsvar på Covid test, jobbigt eftersom jag är gravid och svävar någonstans mellan riskgrupp och inte. Hoppas att jag inte blir sämre än jag är och att resten av familjen klarar sig från vad det nu är jag fått.

Ta hand om er där ute i världen!

Publicerad den Lämna en kommentar

Monday-mode

Har ni haft en fin helg? Jag har börjat jobba lite på mitt andra jobb och haft en härlig helg där med mina fantastiska kollegor som jag saknat mycket.

I tider som dessa så har jag märkt att jag uppskattar människor så mycket mer än jag insett innan, det ger så mycket energi bara att vara i miljöer kring andra. Känner ni igen känslan?

Hoppas så att vi snart kan komma tillbaka till en värld utan rädsla för att smitta andra eller bli smittad själv och kommer att njuta SÅ av att typ kunna kramas, gå på olika events, ses på tävlingar och träningar. Har en känsla att även 2021 blir ett annorlunda år, men hoppas på fler ljusglimtar detta året ändå!

Dagen och veckan blir lugn för mig, varit några fullproppade veckor och det börjar kännas i min kropp.

Ha en härlig vecka så hörs vi snart igen! Glöm inte att följa mig på instagram @idarahm.se för mer uppdateringar.

All in the details!

Finns såklart i webbshoppen!

Publicerad den Lämna en kommentar

Fager Bits

Följande modeller finns hemma för att testa och/eller hyra.
Priser och mer information om bett och bettutprovning hittar ni här.

Fredric Titanium Loose Baucher – 105mm

Fredric Titanium Kimblehook- 125mm

Martin FFS Wings – 115mm

Sara Titanium Fixed rings- 115mm

John Sweet Iron Baby Fulmer – 105mm

John Sweet Iron Baby Fulmer Universal -135mm

Carl Titanium Kimblehook – 115mm

Sally Titanium Kimblehook- 115mm

Sally Titanium Anatomic Copper Roller Loose Rings – 95mm & 125mm

Fanny Titanium FFS – 135mm

Gustav Sweet Iron Baby Fulmer Universal – 125mm

Julia Sweet Iron Babyfulmer Universal- 125mm

Elisabeth Titanium Stång – 135mm, 5mm

Madeleine Titanium Loose Rings – 130mm

Sabina Titanium Islandic – 95mm

Publicerad den Lämna en kommentar

Monday-mode!

Måndagar är typ min favoritdag på veckan, har alltid lite känslan av att man kan börja om då om man haft en tråkig vecka innan.
Sen att jag sedan i juni jobbat med detta företaget på måndagar gör ju inte det tråkigare direkt! Nu är jag dock föräldraledig på måndagar också och det blir mest jobb på helgerna, för att det är kul.

I lördags jobbade jag hela dagen med bettutprovningar, alltid lika spännande att se och höra ryttarens tankar om skillnaden. Jag kan återigen konstatera att alla bett gör någon typ av förändring på hästens beteende eller till och med rörelsemönster. Därför är det så lyxigt att kunna erbjuda mina kunder att få hjälp att prova ut, hyra vid behov och känna efter innan köp.
Kommer att göra ett inlägg med vilka bett jag har hemma för utprovning och vilka storlekar ni kan välja mellan om man vill hyra. Är också sugen på att ta hem lite nya varianter för att komplettera lite mer, har ni önskemål så säg gärna till!

I helgen har beställningar på schabrak rullat in på löpande band, inte konstigt när de finaste och bästa schabraket är på SUPER-REA! In och kika så du inte missar! Finns även lite annat till superpris, för snart börjar vårens nyheter rulla in, YAY!

Hoppas att ni får en härlig vecka, vi hörs och ses!

Publicerad den Lämna en kommentar

Fredag och äntligen kom snön!

Ojojoj vilken energihöjare lite snö kan vara, jag har blivit så motiverad och taggad till jobb och livet överlag de sista veckorna! Dock slits jag fram och tillbaka att jag inte kan köra på i fullfart med växande mage och bebis som kommer ta över min tid och att jag bara vill köra på och satsa på mina företag och er. Men det kommer antagligen landa lite mitt i mellan.

Jag brukar ”tjuvjobba” lite varje morgon, Alea sover ofta längre än mig och jag älskar mina morgonar innan familjen vaknar. Men just idag var hon uppe tidigt och jag sitter och jobbar lite nu istället. Har lagt upp några nyheter och riktigt bra REA på webbshoppen, in och kika!

Snöig bild från våran morgonpromenad, apan Koko är alltid med!

Publicerad den Lämna en kommentar

Vad vill ni veta?

Läser folk fortfarande bloggar? Jag gör det! Jag har alltid älskat att läsa och tycker att det är ett lättare sätt att uttrycka mig i skrift än i tillexempel film och ljud.

På min förra hemsida (som tyvärr försvann..) hade jag flertalet inlägg som jag vet att många tyckte om och som man kunde gå tillbaka till om det var något man klurade på.

Vill ni ha mest informativa inlägg? Eller vill ni lära känna mig mer? Veta mer om mina hästar? Eller kanske alltihop?
Let me know!

Jag och min drömprins Zaphire en varmare sommarmorgon 2020.

Publicerad den Lämna en kommentar

Välkommen 2021

Äntligen ett nytt år, som världens befolkning går in i med hopp om ett friskare och hälsosammare år än 2020.
Jag har trots pandemin haft ett fint år, ni har hållt mig sysselsatt en dag i veckan (lite mer ibland..) då jag smitit från min föräldraledighet. Jag är så tacksam för det!

Så vad har hänt här på idarahm.se under 2020?

  • Blev återförsäljare för TIB Horse
  • Blev återförsäljare för Fager
  • Drog igång webbshoppen på hemsidan
  • Köpte in ett Equiband för att kunna erbjuda uthyrning
  • Jobbade mer med #idarahmkoncept och #teamidarahm
  • Hade mina första föreläsningar om ”Ett hållbart ekipage”
  • Haft sadelprovningar, bettutprovningar och masserat två och fyrbenta.

Mycket har hänt på få timmar, vilket jag trivs bra med!
2021 kommer bli ett år med mycket förändringar för mig privat, jag är gravid och kommer under våren att växla ner mina tjänster och tillslut gå på mammaledighet igen. Dock kommer webbshoppen vara öppen dygnet runt som vanligt och jag kommer antagligen hitta på lite roliga saker när tid och ork finns.

Tänkte bli mer aktiv med blogg under förra mammaledigheten, blev inte mycket av det. Men kanske får en nu chans nu, hade ni tyckt att det var roligt?

Vi får se var 2021 tar oss helt enkelt!

/ Ida