Publicerad den Lämna en kommentar

Mars är här!

Tiden springer iväg i samma takt som min mage växer. Jag trappar ner på jobb och trappar upp på förberedelser inför lillans ankomst, det mesta har vi redan men vi behöver skaffa oss en syskonvagn. Barnvagnar för oss är en riktig djungel, mest för att vi inte har något större intresse för ”barnsaker” i allmänhet utan vi vill bara ha något som fungerar med våran livsstil. Ska vara lätt att ta med, men samtidigt rejäl och klara av terräng och såklart, stallmiljö. Så har ni tips tar jag gärna emot! Tänker att många av mina kunder har samma känsla för sadeldjungeln som jag har för barnvagnsträsket.. haha!

Är så gott som fullbokad fram tills jag behöver hålla mig längre och längre ifrån människor pga covid-19.. Var ganska säker på när jag blev gravid att detta tråkiga skulle vara över tills jag skulle föda barn, det kommer det ju tyvärr inte vara. Men om allt går som det ska och vi mår bra så kommer jag kunna erbjuda åtminstone bettutprovningar ganska snart igen. Och jag finns ju alltid tillgänglig på meddelanden eller mejl och kan hjälpa er med rådgivning!

Jag älskar ju att vara en del av era team och det är just det som tar mig framåt hela tiden! Ni <3

För omväxlings skull får ni två bilder på mig (!!) i min nya mössa från Fager.

Vill du beställa en likadan så skicka ett meddelande eller mejla info@idarahm.se.

Kram på er!

Publicerad den Lämna en kommentar

Nya hinkar och isolering

Att jobba några månader och skola in A på föris mellan mina två föräldraledigheter trodde vi skulle vara enkelt.

Att skola in gick bra, att jobba går bra, men att hålla oss två friska går sådär.. Jag och A går om varandra med förkylningar. Hon har snart varit förkyld en vecka och nu är det alltså min tur, igen. Bokat provtagning imorgon, vi fick även reda på i veckan att personal på förskolan testat positivt för covid-19 så känns extra viktigt att testa mig och att inte träffa någon.

Men till lite roligare!

Vi har skaffat lite nya hinkar. Eller tunnor kanske det heter? Vi trivs väldigt bra med dessa i lite mjukare plast och med handtag på, plus att hästarna faktiskt dricker mer ur dom färgglada är de svarta vi haft tidigare.

Vi har största storleken på 65l (189kr) som vattentunnor och minsta på 14l (59kr) som foderkrubbor. Finns även mellanstorlek på 40l (129kr). Färger svart, cerise, limegrön och blå. Ligger uppe på webbshoppen snart.

Hink Flexibel från Källquist

Tidigare körde jag med väldigt diskreta färger i stallet, men har på senare tid tyckt att det är roligare med färg. Kanske sen jag blev mamma och märkt hur glad och stimulerad man blir av glada färger istället för att allt är i gråskala. Därför har vi till och med gett våra hästar varsin färg.

Mitwitz har rosa 💗🌸💖🎀

Elouise har blå 💙🦋🫐🐬

Zaphire har grön 💚🍀🐸🦖

Använder ni något system för ordning och reda i stallet? Färger eller något annat att organisera med? Tell me!

Nu väntar sängen här, godnatt på er!

Publicerad den Lämna en kommentar

Fager Bits

Presentation och mina tankar bakom samtliga produkter jag säljer och företag jag jobbar med.

Fager är ett företag jag började jobba med hösten 2020. De är väl kända för sitt nytänkande inom bett!

Samtliga produkter går att köpa via idarahm.se.

Varför har idarahm.se valt att jobba med detta företaget?

Jag har länge känt att det saknas kunskap och kompetens kring just hästens bett. När jag började se mig omkring var Fager ett självklart alternativ att jobba med. Nytänk, forskning och ständig utveckling för hästens och ekipagets bästa. Det är Fager!

Fager har sin bas i Skåne och är ett svenskt företag, vilket är viktigt för mig. Att gynna våran bransch på nära håll.

Servicen och hjälpen från kontoret är alltid snabb även leveransen till er kunder är över förväntan, lyx enligt mig!

Jag lär mig fortfarande gällande betten, och kommer alltid att göra. Men vad jag lärt mig är att ett bett gör SÅ mycket större skillnad än vad jag någonsin kunde tro. Testar vi 5 olika bett kommer hästen att kännas och se ut på olika sätt. Ibland till det bättre och ibland till det sämre, men hittills alltid skillnad. Häftigt, eller hur? Jag har även åkt med min fantastiska veterinär Jeanette på Neovet för att lära mig mer om hästens mun och tänder.

Jag är glad och stolt över att få vara utprovare och återförsäljare av Fager Bits och är väldigt taggad på vad framtiden har att erbjuda inom detta området.

Publicerad den Lämna en kommentar

TIB Horse

Presentation och mina tankar bakom samtliga produkter jag säljer och företag jag jobbar med.

TIB Horse är ett företag jag började jobba med sommaren 2020. De är mest kända för sitt sommar spray och sin pälsglans, men har ett komplett sortiment med häst & lädervårdsprodukter samt även en del för ryttaren.

Samtliga produkter går att köpa via idarahm.se.

Varför har idarahm.se valt att jobba med detta företaget?

För mig är det viktigt att vi mer och mer börjar att reflektera över varifrån produkterna vi använder kommer ifrån, hur de är för vår miljö mm.

Det finns mängder av svenska märken på marknaden, men majoriteten tillverkar produkterna utomlands. Så jag har länge letat efter ett märke som har närproducerade hästvårdsprodukter och så hittade jag äntligen TIB som har sin tillverkning här i Sverige! Den lyckan!

Att produkterna dessutom håller en kvalitet utöver det vanliga och luktar fantastiskt är bara ett stort plus!

Som sagt var det främst hästvården jag var ute efter men de har även skärp, chaps och ridglasögon i sitt sortiment. Ridglasögonen har blivit en otippad favorit bland mina kunder och används i flera olika sporter.

Stolt och glad över att ge mina kunder möjligheten att använda produkter tillverkade i Sverige!

Publicerad den Lämna en kommentar

Källquist Equestrian

Presentation och mina tankar bakom samtliga produkter jag säljer och företag jag jobbar med.

Källquist är ett av de första företagen som jag blev återförsäljare för.

De har flera olika märken i sitt sortiment: Lippo, Pessoa, Knights, PDS, Horse Life, Protector och Lamicell.

Med sina olika märken är de breda i sitt sortiment vilket gör att jag kan erbjuda er produkter från topp till tå på både häst och ryttare. Så bra! Alla produkter i deras stortiment går att köpa via idarahm.se, finns det inte på hemsidan så skicka ett meddelande.

Varför har idarahm.se valt att jobba med detta företaget?

För mig är hållbarhet alltid viktigt, här kan du köpa produkter av riktigt bra kvalitet för rimliga priser. Alla produkter jag har testat är väldigt prisvärda jämfört med andra på marknaden! Dessutom ligger deras kontor & lager bara 15minuter ifrån mig, vilket ger er möjlighet till kort leveranstid. Personalen är dessutom fantastisk och väldigt snabb och jag brukar kunna hämta mina leveranser senast dagen efter jag beställt, det kallar jag LYX!

Upplever också att de utvecklar produkterna på ett grymt sätt som gör att de alltid är rätt i tiden, förbättrar och gör om när det behövs. Mycket har hänt på de åren jag varit återförsäljare, älskar företag som tänker framåt!

Jag är glad och tacksam att jag får möjligheten att jobba med en grossist som är lokal, närhet är viktigt för mig och för vår miljö.

Har ni några frågor om produkterna eller mina tankar, tveka inte att kontakta mig på info@idarahm.se.

Publicerad den Lämna en kommentar

Att växa upp med djur

Jag själv har växt upp med djur, hästar fick jag fick tjata mig till och fick min första egna ponny när jag var 9år. Alea däremot var i stallet första gången när hon var fyra dagar och det är hennes vardag att vara med oss där.

Nu är vårat problem att hon rymmer ut ur stallet och går till hästarna vid hagarna. Inte riktigt barn storlek på mina hästar tyvärr! Haha. Idag fick vi bråka lite efter att ha lunchfodrat och hon ville vara kvar ute i snöblasket med hästarna. Min lilla hästtjej!

Har dock lovat mig själv och Jimmy att inte skaffa någon häst till A innan hon själv ber om det och visar intresse, men vi får se hur det går med det. Haha 😉

Själv sitter jag just nu i karantän och väntar på provsvar på Covid test, jobbigt eftersom jag är gravid och svävar någonstans mellan riskgrupp och inte. Hoppas att jag inte blir sämre än jag är och att resten av familjen klarar sig från vad det nu är jag fått.

Ta hand om er där ute i världen!

Publicerad den Lämna en kommentar

Monday-mode

Har ni haft en fin helg? Jag har börjat jobba lite på mitt andra jobb och haft en härlig helg där med mina fantastiska kollegor som jag saknat mycket.

I tider som dessa så har jag märkt att jag uppskattar människor så mycket mer än jag insett innan, det ger så mycket energi bara att vara i miljöer kring andra. Känner ni igen känslan?

Hoppas så att vi snart kan komma tillbaka till en värld utan rädsla för att smitta andra eller bli smittad själv och kommer att njuta SÅ av att typ kunna kramas, gå på olika events, ses på tävlingar och träningar. Har en känsla att även 2021 blir ett annorlunda år, men hoppas på fler ljusglimtar detta året ändå!

Dagen och veckan blir lugn för mig, varit några fullproppade veckor och det börjar kännas i min kropp.

Ha en härlig vecka så hörs vi snart igen! Glöm inte att följa mig på instagram @idarahm.se för mer uppdateringar.

All in the details!

Finns såklart i webbshoppen!

Publicerad den Lämna en kommentar

Fager Bits

Följande modeller finns hemma för att testa och/eller hyra.
Priser och mer information om bett och bettutprovning hittar ni här.

Fredric Titanium Loose Baucher – 105mm

Fredric Titanium Kimblehook- 125mm

Martin FFS Wings – 115mm

Sara Titanium Fixed rings- 115mm

John Sweet Iron Baby Fulmer – 105mm

John Sweet Iron Baby Fulmer Universal -135mm

Carl Titanium Kimblehook – 115mm

Sally Titanium Kimblehook- 115mm

Sally Titanium Anatomic Copper Roller Loose Rings – 95mm & 125mm

Fanny Titanium FFS – 135mm

Gustav Sweet Iron Baby Fulmer Universal – 125mm

Julia Sweet Iron Babyfulmer Universal- 125mm

Elisabeth Titanium Stång – 135mm, 5mm

Madeleine Titanium Loose Rings – 130mm

Sabina Titanium Islandic – 95mm

Publicerad den Lämna en kommentar

Monday-mode!

Måndagar är typ min favoritdag på veckan, har alltid lite känslan av att man kan börja om då om man haft en tråkig vecka innan.
Sen att jag sedan i juni jobbat med detta företaget på måndagar gör ju inte det tråkigare direkt! Nu är jag dock föräldraledig på måndagar också och det blir mest jobb på helgerna, för att det är kul.

I lördags jobbade jag hela dagen med bettutprovningar, alltid lika spännande att se och höra ryttarens tankar om skillnaden. Jag kan återigen konstatera att alla bett gör någon typ av förändring på hästens beteende eller till och med rörelsemönster. Därför är det så lyxigt att kunna erbjuda mina kunder att få hjälp att prova ut, hyra vid behov och känna efter innan köp.
Kommer att göra ett inlägg med vilka bett jag har hemma för utprovning och vilka storlekar ni kan välja mellan om man vill hyra. Är också sugen på att ta hem lite nya varianter för att komplettera lite mer, har ni önskemål så säg gärna till!

I helgen har beställningar på schabrak rullat in på löpande band, inte konstigt när de finaste och bästa schabraket är på SUPER-REA! In och kika så du inte missar! Finns även lite annat till superpris, för snart börjar vårens nyheter rulla in, YAY!

Hoppas att ni får en härlig vecka, vi hörs och ses!

Publicerad den Lämna en kommentar

Fredag och äntligen kom snön!

Ojojoj vilken energihöjare lite snö kan vara, jag har blivit så motiverad och taggad till jobb och livet överlag de sista veckorna! Dock slits jag fram och tillbaka att jag inte kan köra på i fullfart med växande mage och bebis som kommer ta över min tid och att jag bara vill köra på och satsa på mina företag och er. Men det kommer antagligen landa lite mitt i mellan.

Jag brukar ”tjuvjobba” lite varje morgon, Alea sover ofta längre än mig och jag älskar mina morgonar innan familjen vaknar. Men just idag var hon uppe tidigt och jag sitter och jobbar lite nu istället. Har lagt upp några nyheter och riktigt bra REA på webbshoppen, in och kika!

Snöig bild från våran morgonpromenad, apan Koko är alltid med!